Monimediaprojekti, kirjasarja, verkkosivut, markkinointimateriaali, esitelmiä ja maailman toiseksi suurin luontokuvakilpailu verkkoratkaisuna

Suomalainen maisema

Suomalainen maisema on Suomen Ammattiluontokuvaajien hanke, jossa on mukana yli 40 maamme eturivin valokuvaajaa. Neljän kirjan sarjan lisäksi rakennettiin hankkeen visuaalisen ilme, verkkosivut, lukuisia presentaatioita, messunäkyvyyttä ja vaikka mitä. Multimedia koostettiin yhteistyössä Sakari Mannisen ja Jussi Leppäsen voimin.

Suomalainen Maisema pääsi ensimmäisten hankkeiden joukossa mukaan Valtioneuvoston Kanslian Suomi 100 -hankkeisiin ja oli osa virallista Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Kiinteä osa Suomalainen Maisema -hanketta oli Minun Maisemani -valokuvakilpailu, jonka kuvat suomalaisesta maisemasta juhlistivat itsenäisen Suomen 100v -juhlia vuonna 2017. Kilpailu toteutettiin kokonaan verkossa ja sosiaalinen media on vahvasti mukana.

Suomalaiset ottivat kilpailun omakseen, kuvia ladattiin lähes 7500 kuvaajan toimesta yli 43 000 kpl ja niille annettiin ääniä yli miljoona kertaa. Kilpailusta tuli kuvaaja- ja kuvamäärältään maailman toiseksi suurin luontokuvakilpailu kautta aikojen.

Suomalainen Maisema -messuseinä 3 x 5 metriä Helsingin messukeskuksessa.